النتائج 1 إلى 8 من 8

  1. #1
    عضو نشط
    رقم العضوية : 3843
    المشاركات : 349
    التقييم : 64 Array
    *
    معدل تقييم المستوى
    9

    افتراضي طريقة عمل المكرونة بالباشميل بالصور

    طريقة عمل المكرونة بالباشميل


    المقادير المطلوبة:

    - مكرونة مسلوقة
    - صلصة الباشميل
    - لحمة مفرومة معصجة
    - جبنة موزاريلا مبشورة
    والآن لعمل اللحمة المعصجة نستخدم:
    - بصلة مفرومة
    - لحمة مفرومة
    - حبة طماطم مفرومة
    - صلصة طماطم
    - فصين ثوم مدقوقين (هناك من لا يفضل استخدام الثوم)
    - ممكن خضار مشكلة وأنا هنا استخدمت ذرة مفرزنة (هناك من لا يفضل استخدام الخضار أو الذرة)
    - ملح وفلفل أسود وبهار
    طريقة عمل اللحمة:
    نسخن الزيت عالنار ثم نضيف البصل المفروم ونقلب قليلا إلى أن يذبل لونه

    نضع اللحمة فوقه ونقلب جيدا
    تترك إلى أن يتغير لونها إلى اللون البني ثم نضيف الثوم ونقلب
    (تذكرة هناك من يفضل ألا يستخدم الثوم)

    تضاف قطع الطماطم وتقلب جيدا



    تضاف الذرة (أو الخضار) ونقلبها وتترك إلى أن تذبل الطماطم
    (تذكرة هناك من يفضل ألا يستخدم الخضار أو الذرة)

    ثم نضيف الصلصة




    تترك على النار إلى أن تتسبك وتصبح جاهزة


    لعمل البشاميل نحتاج إلى:
    - كوب طحين تقريبا 7 ملاعق كبيرة
    - لتر من الحليب أي تقريبا أربع أكواب
    - زبدة
    - ملح وفلفل أسود وبهارات

    نضيف الطحين مع الحليب عالبارد


    يضع على النار و نحركهم بالمضرب السلك إلى أن يذوب الطحين تماما و يختفي

    بعد أن يسخن بقليل نضيف الماجي والملح والفلفل الأسود والبهارات وطبعا لا نتركها أبدا بل نستمر بالتحريك حتى لا تتكتل



    نضيف الزبدة

    نستمر بالتحريك إلى أن يثخن قوام البشاميل هكذا



    ترفع من على النار

    و الآن التطبيق (وضعها في الطبق)

    اللحمة جاهزة والبشاميل جاهز والمكرونة خلاص اتسلقت

    نضع المكرونة المسلوقة في طبق عميق أو قدر ونضيف فوقها نصف كمية البشاميل



    نقلب المكرونة مع البشاميل جيدا حتى يمتزجوا وممكن إضافة القليل من الجبنة الموزاريلا معها



    نحضر صينية الفرن وندهنها بقليل من الزبدة ونغطي قاع الصينية و الحواف بالبقصمات



    نضيف طبقة من المكرونة



    ثم نفرد فوقها اللحمة



    ثم طبقة المكرونة الثانية
    و نغطيها تماما



    ثم باقي صلصة البشاميل هكذا



    نوزع الجبنة الموزاريلا المبشورة فوقها



    ندخلها فرن ساخن لمدة نصف ساعة أو أكثر إلى أن تتحمر الأطراف



    نفتح الشواية و نحمر الوجه




    نتركها تبرد شوية قبل التقطيع حتى لا تهترئ أثناء التقطيع
    شكلها حلو ممممممممممم

    تقطع
    يللا هاناكل مممممممممممممممم


    و تقدم مع السلطة
    عارف مفيش وقت للسلطة دلوقتي






    بالهنا والشفا



    التعديل الأخير تم بواسطة امة الله محمد ; 01-13-2014 الساعة 08:55 AM

  2.  

  3. #2
    عضو سابق
    رقم العضوية : 4923
    العمر: 32
    المشاركات : 3,762
    التقييم : 43 Array
    الدولة : فضيت عليا دنيتي
    *
    معدل تقييم المستوى
    0

    افتراضي

    الله تسلم ايدى ممكن كمان تضيفى رشة قرفة للبشاميل بتخلى طعمة رووووووعة


  4.  

  5. #3
    عضو جديد
    رقم العضوية : 4981
    المشاركات : 1
    التقييم : 10 Array
    *
    معدل تقييم المستوى
    0

    افتراضي

    يا سلام لو لم تضيفى الطماطم ستصبح اخف واطعم


  6.  

  7. #4
    عضو
    الصورة الرمزية ahmed khdr
    رقم العضوية : 220
    المشاركات : 171
    التقييم : 13 Array
    الدولة : حلوان
    معدل تقييم المستوى
    7

    افتراضي

    يا جماعة بلاش تتعبونا معاكو ايه الاكل الحلو ده اللي يجوع اوي , طب انا دلوقتي نفسي اتفتحت على الباشميل وماظنش اعرف اعملها , ارجوكم لما تجيبو اكل لذيذ زي كده تجيبو ارقام تليفونات الدليفري عشان مانخسرشي بعض ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

    توقيع ahmed khdr
    شارك معانا في جروب الليل ::: سهـــــــــر اللـــــــــيالي :::
    http://forums.moheet.com/group.php?groupid=37

  8.  

  9. #5
    عضو برونزي
    الصورة الرمزية شمس
    رقم العضوية : 991
    المشاركات : 1,387
    التقييم : 10 Array
    الدولة : مصر الحبيب
    *
    معدل تقييم المستوى
    19

    افتراضي رد: طريقة عمل المكرونة بالباشميل بالصور

    مممممممم الصينية دى بتاعتى لوحدى ممممممممممممممممممم




    أشكرك عليـــــــــــــــها***

    توقيع شمس
    (ان قلبى ربيعا دائما مادمت به )

  10.  

  11. #6
    عضو جديد
    رقم العضوية : 2008
    العمر: 33
    المشاركات : 17
    التقييم : 10 Array
    معدل تقييم المستوى
    0

    افتراضي رد: طريقة عمل المكرونة بالباشميل بالصور

    تسلم ايديك صنية مكرونة شكلها روعة واكيد طعمها لذييييييييييييييييييييييي ييييييييييييذ


  12.  

  13. #7
    عضو جديد
    رقم العضوية : 41083
    المشاركات : 4
    التقييم : 10 Array
    *
    معدل تقييم المستوى
    0

    افتراضي رد: طريقة عمل المكرونة بالباشميل بالصور

    شكرا لكن نريد ان نعرف طعمها ارسل لنا صورة لسخص بيأكل


  14.  

  15. #8
    عضو نشط
    رقم العضوية : 41091
    المشاركات : 227
    التقييم : 10 Array
    الدولة : المنصورة
    *
    معدل تقييم المستوى
    7

    افتراضي رد: طريقة عمل المكرونة بالباشميل بالصور

    الله الحمد لله كنت عاملة رجيم بس مكرونك طعمها يخلينىاقووووووووووووول لارجيم بعد اليوم


  16.  

معلومات الموضوع

الأعضاء الذين يشاهدون هذا الموضوع

الذين يشاهدون الموضوع الآن: 1 (0 من الأعضاء و 1 زائر)

المواضيع المتشابهه

  1. طريقة أضافة موضوع جديد للمنتدى - شرح بالصور
    بواسطة أحمد المصري في المنتدى إرشادات المنتدى
    مشاركات: 6
    آخر مشاركة: 11-02-2012, 10:33 AM
  2. بالصور سنن مهجووووووووووره
    بواسطة سندريلا المسلمه في المنتدى فلاشات وصور إسلامية
    مشاركات: 6
    آخر مشاركة: 05-10-2009, 11:51 PM
  3. طريقة لكيفية ربح المال وتحويلها الىpaypal (طريقة مضمونة 100%100ومجربة)
    بواسطة n-fathi في المنتدى منتدى شبكة الإنترنت
    مشاركات: 1
    آخر مشاركة: 04-28-2009, 02:08 AM
  4. بالصور والخطوات .. طريقة عمل الدجاج بالبشاميل
    بواسطة noda في المنتدى قسم الأطباق الرئيسية
    مشاركات: 4
    آخر مشاركة: 04-18-2009, 11:12 PM
  5. المكرونة الصينى
    بواسطة اسماء ابو المجد في المنتدى قسم الأطباق الرئيسية
    مشاركات: 2
    آخر مشاركة: 04-16-2009, 06:10 PM

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •