ازاي تعملي عجينة السمبوسك في بيتك
النتائج 1 إلى 8 من 8

الموضوع: ازاي تعملي عجينة السمبوسك في بيتك

  1. #1
    Super Moderator الصورة الرمزية رانيا نور الدين
    تاريخ التسجيل
    May 2009
    الدولة
    مصر _القاهرة
    المشاركات
    5,048
    معدل تقييم المستوى
    56

    ممتاز ازاي تعملي عجينة السمبوسك في بيتك







    طبعا السمبوسة هي الأكلة المفضلة برمضان
    ولأني أحبكم نقلت لكم حشوات مختلفة للسمبوسة


    سمبوسة اللحم

    نص كيلو لحم مفروم
    5 بصلات كبيره مفرومه
    4 فصوص ثوم مفرومه ناعم
    رشةكمون ناعم
    رشة كزبره ناعمه
    فلفل اسود وملح
    ملعقة اكل كزبره خضره مفرومه

    ضعي اللحم على النار في مقلاة ثم البصل والثوم والبهارات
    خففي النار ثم الكزبره
    واذا حابه جزر ميشور وبطاطس مقلي وبيضه مسلوقه ومبشوره



    سمبوسة الدجاج

    دجاجه مسلوقه مفتته
    3 بصلات مفرومه
    فصين ثوم مفرومه
    ذرة
    جزر مبشور
    ملح وفلفل وبهارات
    3 ملاعق جبن سائل

    حمري البصل والثوم بشوية زيت حتى يذبل اضيفي الدجاج والبهارات وخليها على نار هاديه
    اضيفي لها الجزر والذرة الى ان مايذبل الجزر واخلطيها مع الجبنة
    واحشي فيها السمبوسة




    سمبوسة البيتزا


    كوب جبن موزاريلا مبشوره
    جبن كرفت مبشوره
    كوب زيتون اخضر الشرايح بس نقطعه صغار
    بصله متوسطه مفرومه ناعم
    حبة فلفل اخضر مفرومه ناعم
    علبة مشروم مفرومه
    رشة زعتر
    تخلط مع بعض
    وتحشى بالعجينه




    سمبوسة الخضار بالبقدونس

    كيس كيلو خضار مشكله (جزر- بزاليا-بطاطس-ذره)
    3بصلات مفرومه معاها فصين ثوم مفرومه
    بقدونس مفروم
    ملعقة مشكله من البهارات

    اسلقي الخضار نص استوى
    احمسي البصل والبهارات والبقدونس
    اضيفي الخضار وقلبيها مع بعض
    اتركيها لحد ماتبرد وبعدين احشي السمبوسة



    سمبوسة مع صلصة الصويا

    كوبين ملفوف مقطع شرائح رفيعة
    كوب جزر مقطع شرائح رفيعة
    حبة فلفل اخضر+حبة فلفل احمر+حبة فلفل اصفر مقطعه شرائح
    حبتين بصل شرائح
    نص فنجال شاي صلصة صويا

    حمري البصل الى ان يذبل اضيفي باقي الخضار وقلبيها على النار وحركيها شوي
    غطيها بس خمس دقايق عشان لا تذبل واكشفيها وقلبيها اضيفي الصويا




    سمبوسة الجبن


    علبة كبيره جبن كرفت مبشوره
    كيس جبن موزاريلا
    نص كوب بصل اخضر مفروم ناعم
    تخلط وتحشى




    سمبوسة بالبطاطا

    2بطاطس مقطع مكعبات
    جبن كرافت مبشور
    بقدونس مقطع صغار
    شوي وفلفل اسود

    يقلى البطاطس في الزيت وتخلط جميع المقادير مع بعض وتحشى بها السمبوسة وتقلى في الزيت
    او ممكن تسلقي البطاطا وتضفيها الى باقي المكونات



    حشوة السمبوسة بالليمون..

    المقادير:
    2 كيلو صدر دجاج مخلي من العظم
    6 ليمونات معصورة
    ملعقة ونصف بهارات مشكلة
    ملعقة ونصف ملح
    2 مكعب مرقة الدجاج
    4 فصوم ثوم مدقوقة مع قليل من الزنجبيل و2 فلفل حراق
    1 حزمة شبت مفرومة فرما ناعما
    1 حزمة بقدونس مفرومة فرما ناعما
    3 جزر مقطع قطعا صغيرة
    4 فليفلة باردة مقطعة قطعا صغيرة
    3 بصلات مفرومة فرما ناعما
    قليل من الزيت

    الطريقة:
    1 - تقطع صدور الدجاج قطع متوسطة الحجم.
    2 - يرفع على نار متوسطة ويضاف له مسحوق الثوم والزنجبيل والفلفل الحراق والبهارات المشكلة ومكعبي مرقة الدجاج والملح ويترك حتى ينشف ماؤه مع التقليب بين الحين والآخر (يستغرق تقريبا35 - 45 دقيقة). وبعد ذلك يضاف عصير الليمون ويترك حتى يتشرب الدجاج تماماً.
    3 - في هذه الاثناء يوضع الزيت في مقلاة ثم يضاف البصل ويقلب قليلا ويضاف الجزر والفليفلة الباردة وترش بقليل من الملح والفلفل الأحمر.
    4 - يوضع الدجاج في الفرامة الكهربائية ثم يوضع في اناء ثم تضاف له الخضار والشبت والبقدونس ويقلب حتى تمتزج المقادير(ليس على النار طبعا)
    تحشى به السمبوسة..




    حشوة التونة:


    علبة تونة----- 3-4 م ك مايونيز------2 م ك خردل-----شوية خس مفروم

    نهرس التونه بالشوكة ثم نضع باقي المقادير ويخلط جيدا...


    وممكن كمان تعملي
    حشوه جبنة حلوم مبشور مع قليل من النعناع ونحشي به الرقائق .


    البيض بالشبت والكريمة



    [SIZE=5]4 بيض مسلوق ومهروس
    2 بصل اخظر مقطع
    1 ملعقة شبنت
    فلفل وملح
    نص ملعقة مسطردة
    1 طماطم مقطعة قطع صغيرة
    كوب كريمة

    تخلط جميع المكونات [/
    size]

    والان طريقة عمل رقائق السمبوسة بالصور


    المقادير

    3
    كوب دقيق
    كوب وربع ماء دافي
    ملعقه صغيره ملح او حسب الرغبه


    الطريقة

    تعجن العجينه جيدا ونستمر في العجن لمده 10 دقايق واذا في عجانه يكون اريح
    تترك لتترتاح ربع ساعه
    تقسم العجينه الى احجام متساويه ...بعد ما كورناها نحطها في اناء بلاستك عميق ونرصها عادي لو تزاحمت مع بعض
    نصب عليها زيت حتى يغمرها بس طبعا راح تحتاجي تقريبا لنص كوب
    تغطى بكيس بلاستك كويس وتترك ترتاح لفتره غير محدوده ولكن اقل شي نص ساعة ...
    الان
    نجيب صينيه واسعه او مقلى تيفال او صاج او اي شي عندك ممكن يستخدم حتى لو صينية الفرن الكبيره
    انا هنا استخدمت الصينيه الكبيره (التبسي )اللي بنحط فيها الاكل وعارفه انها متوفره في كل بيت وكمان ميزتها انها تسخن بسرعه
    نفرد العجينه على رخام نضيف نمسح الرخام بنفس الزيت او السمن المستخدم في غمرالعجين...وتخلي الصاج يسخن كويس تتطفي النار وتحطي الرقاقه
    وثواني اول ما تصفر كلها اقلبها بسرعه طبقيها ارفعيها افرديها في صينيه وغطيها ...


    وأتفضلو الصور












    وممكن تشكلي السمبوسة بهذا الشكل

    شرايح سمبوسه مثل ما تشوفون في الصورة ..على شكل (+) ...حطي عليهم الحشو





    صفيهم في صينيه مدهونه وادهنيهم بالفرشاة بزيت ... وادخليهم الفرن لينضجوا ..


    وممكن تعملي منها سمبوسة حلو
    تحشيها مكسرات وجوز هند وبعد القلي تضعيها في القطر ( الشيرة ) وتزينيها برشة جوز هند




    او تحشيها بانواع مختلفة من الشكولاتة واليك الطريقة

    نضع قطعة الحلوى على شريحة من عجينة السمبوسة نلفها لفتين ونقطعها بالسكين
    نلف الخيط على أطراف العجين




    قليها في الزيت الحار نصفيها من الزيت نفك الخيط برفق من الحلوى





    اعجبني فنقلته لكن للاستفادة






    استودعكم الله الذي لاتضيع ودائعه




  2. #2
    Super Moderator الصورة الرمزية رانيا نور الدين
    تاريخ التسجيل
    May 2009
    الدولة
    مصر _القاهرة
    المشاركات
    5,048
    معدل تقييم المستوى
    56

    افتراضي رد: ازاي تعملي عجينة السمبوسك في بيتك

    [align=center]
    كل العااام وانتم بخير
    رمضان كريم
    [/align]



    استودعكم الله الذي لاتضيع ودائعه




  3. #3
    مراقب عام الصورة الرمزية امة الله محمد
    تاريخ التسجيل
    Jan 2009
    العمر
    25
    المشاركات
    3,315
    معدل تقييم المستوى
    100

    افتراضي رد: ازاي تعملي عجينة السمبوسك في بيتك


    تسلم ايديكي يا رانيا


    بجد طريقة عمله سهلة اووووووووووووي

    ربنا يكرمك يارب


    وعايزين ندوق بقي في رمضان

    وكل سنة وانتي طيبة يا قمري




    . سبحان الله .ღ.. الحمد لله .ღ.. لا إله إلا الله.ღ.. الله أكبـر .ღ♥..





  4. #4
    Super Moderator الصورة الرمزية رانيا نور الدين
    تاريخ التسجيل
    May 2009
    الدولة
    مصر _القاهرة
    المشاركات
    5,048
    معدل تقييم المستوى
    56

    افتراضي رد: ازاي تعملي عجينة السمبوسك في بيتك

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة امة الله محمد مشاهدة المشاركة
    تسلم ايديكي يا رانيا


    بجد طريقة عمله سهلة اووووووووووووي

    ربنا يكرمك يارب


    وعايزين ندوق بقي في رمضان

    وكل سنة وانتي طيبة يا قمري



    ايه النور ده
    كل سنة وانتي طيبة حبيبتي
    وان شاء الله رمضان قرب وهاتجربي وتدوقي
    احلى اكل كن ايدك
    وتدعي لي
    ولامة محمد اجمعين
    بالصلاح والهداية



    استودعكم الله الذي لاتضيع ودائعه




  5. #5
    Super Moderator الصورة الرمزية أسماء هاشم
    تاريخ التسجيل
    Dec 2008
    الدولة
    أحلى مكان فى مصر
    العمر
    26
    المشاركات
    6,511
    معدل تقييم المستوى
    71

    افتراضي رد: ازاي تعملي عجينة السمبوسك في بيتك

    بجد فتحتى نفسى للاكل والسبموسك
    الموضوع تحفة يا رونى
    تسلمى بجد
    واكتر من طريقة وفكرة
    طباخة ماهرة يا اخواتى
    انا شكلى هستفيد من مطبخ محيط والشيفات بتوعه جدا
    فى الفترة اللى جاية هههههههههه
    شكرا ياقمر
    وليكى تحياتى




    اللهم لا تؤاخدنا إن نسينا أو أخطأنا

  6. #6
    Super Moderator الصورة الرمزية رانيا نور الدين
    تاريخ التسجيل
    May 2009
    الدولة
    مصر _القاهرة
    المشاركات
    5,048
    معدل تقييم المستوى
    56

    افتراضي رد: ازاي تعملي عجينة السمبوسك في بيتك

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة أسماء هاشم مشاهدة المشاركة
    بجد فتحتى نفسى للاكل والسبموسك

    الموضوع تحفة يا رونى
    تسلمى بجد
    واكتر من طريقة وفكرة
    طباخة ماهرة يا اخواتى
    انا شكلى هستفيد من مطبخ محيط والشيفات بتوعه جدا
    فى الفترة اللى جاية هههههههههه
    شكرا ياقمر
    وليكى تحياتى


    سومة يا حبي
    اظن بقى مالكيش اي حجة
    وبعد ماارتحتي من الامتحانات والنتيجة
    نقدر نفنن دلوقتي في كل حاجة وبراحتك يا عم
    وهاتورينا ابداعاتك
    نورتي يا سومة ...بيتك ومطبخك



    استودعكم الله الذي لاتضيع ودائعه




  7. #7
    عضو برونزي الصورة الرمزية jenny
    تاريخ التسجيل
    Dec 2009
    المشاركات
    1,302
    معدل تقييم المستوى
    18

    افتراضي رد: ازاي تعملي عجينة السمبوسك في بيتك

    حلو اوى يارانيا الطرق ديه بس بلاش كزبره ديهاحسن شكلها صعبه اوى
    لاتقل يارب ان لى هم كبير بل قل ياهم ان لى رب كبير

  8. #8
    Super Moderator الصورة الرمزية رانيا نور الدين
    تاريخ التسجيل
    May 2009
    الدولة
    مصر _القاهرة
    المشاركات
    5,048
    معدل تقييم المستوى
    56

    افتراضي رد: ازاي تعملي عجينة السمبوسك في بيتك

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة jenny مشاهدة المشاركة
    حلو اوى يارانيا الطرق ديه بس بلاش كزبره ديهاحسن شكلها صعبه اوى

    هههههههههههههههههههه
    ايه يا حبي اوعي تقولي انك مش بتحبي الكسبرة
    اامال بتاكلي الملوخية ازاي
    بس ومع ذلك
    بلاااااااااااش كسبرة ..امشي يا كسبرة
    وممكن بجد نستغنى عنها ونحط توابل لحم
    وهاتطلع برده حلوة
    منورة يا جيني مطبخ محيط
    وكل سنة وانت طيبة



    استودعكم الله الذي لاتضيع ودائعه




معلومات الموضوع

الأعضاء الذين يشاهدون هذا الموضوع

الذين يشاهدون الموضوع الآن: 1 (0 من الأعضاء و 1 زائر)

المواضيع المتشابهه

  1. طريقة عمل البيتزا من مطبخي
    بواسطة رانيا نور الدين في المنتدى مطبخ محيط
    مشاركات: 11
    آخر مشاركة: 02-12-2014, 03:08 AM
  2. طريقة عمل السمبوسك بالجبن الرومى
    بواسطة مصطفى ريان في المنتدى مقبلات - سلاطات - شوربات
    مشاركات: 4
    آخر مشاركة: 02-23-2012, 06:26 PM
  3. عاوزة تعملي توفي ؟
    بواسطة رانيا نور الدين في المنتدى قسم الحلويات
    مشاركات: 4
    آخر مشاركة: 07-11-2010, 12:38 PM
  4. ازاي تعملي الكيك زي الجاهز بالضبط
    بواسطة رانيا نور الدين في المنتدى قسم الحلويات
    مشاركات: 3
    آخر مشاركة: 05-11-2010, 12:37 PM
  5. طريقة عمل البيتزا " عجينة البيتزا "
    بواسطة همسة حائرة في المنتدى مقبلات - سلاطات - شوربات
    مشاركات: 0
    آخر مشاركة: 02-09-2010, 03:55 PM

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •